RSS
 

Owocowa surówka

14 paź

kurczak 100

Bardzo nam smakowała do pieczonego kurczaka, jest chrupka i lekka.

Składniki:

Sałata lodowa (ja dałam rzymską mini)

1/2 czerwonej papryki

1 pomarańcza 

10-15 dkg czerwonych winogron

1/2 op sera typu feta (ja kupuję w Kauflandzie K bo jest smaczny i się nie rozpada)

na sos:

oliwa z oliwek

sok z cytryny

musztarda

sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Do dużej miski wrzucić umytą i pokrojoną na mniejsze części sałatę, paprykę oczyścić z nasion pokroić w grubszą kostkę, winogrona pozbawić pestek i kroić na cztery części, pomarańcze wyfiletować i do oddzielnej miski, w której będziemy robić sos wycisnąć z resztki pomarańczy sok. Ser feta pokroić w grubszą kostkę wrzucić do warzyw i owców. Do soku z pomarańczy wlać sok z cytryny, dodać przyprawy i musztardę wymieszać najlepiej rózgą po czym powoli wlewać oliwę ciągle ucierając aż powstanie nam gładki sos. Surówkę zalać sosem dopiero przed podaniem, wymieszać, spróbować i ewentualnie dosmaczyć. 

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Surówki

 

Komentowanie zostało wyłączone.