RSS
 

Sałatka Hot Mexico

11 lip

mexico

Sałatka na imprezę, na kolacje, na śniadanie czy do pracy. Bardzo orzeźwiająca i kolorowa.

Składniki:

500 g dobrych kabanosów

1 mały słoiczek cebulek marynowanych

1 mały słoiczek kukurydzy marynowanej w kolbach (ma firma Ole)

2 czerwone papryki

1 puszka fasolki czerwonej

szczypior

10 – 15 dkg żółtego sera

sól, pieprz, ostra papryka w proszku

2 łyżki majonezu

1 łyżka dobrego lekko słodkawego keczupu

Sposób przygotowania:

Kabanosy kroimy w plasterki, cebulkę odsączamy na sicie, fasole również odsączamy na sicie i przepłukujemy wodą, odsączoną dodajemy do miski. Kukurydze kroimy na plasterki takie jak kabanos. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę i też dodajemy do reszty składników. Na koniec jeszcze siekamy gałązkę lub dwie szczypiorku. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i keczupem doprawiając solą, pieprzem i papryką. Z tą papryką to ostrożnie żeby sałatka nie była za pikantna. Sałatkę schładzamy w lodówce i podajemy też zimną wtedy ma efekt orzeźwienia. No i dobrze by było żeby przynajmniej ze dwie godziny się przegryzła.

 

Komentowanie zostało wyłączone.