RSS
 

Sałatka nicejska wersja open

20 cze

nicejska

A wersja open bo każdy może dać takie dodatki jakie lubi. 

Składniki w mojej wersji:

Puszka tuńczyka w oleju

papryka żółta

pomidorki koktajlowe

ser feta

ogórek szklarniowy

sałata rzymska

cebula młoda biała

jajka ugotowane na twardo

fasolka szparagowa z puszki

sos winegret:

oliwa z oliwek

sok z cytryny

pieprz, sól, cukier

Sposób przygotowania:

Wziąć duży talerz, tacę lub półmisek. Wszystkie składniki wyłożyć tworząc ładną kompozycję tak aby tuńczyk był w środku. Warzywa pokroić tak jak komu pasuje. W oddzielnym naczyniu podać dużo dobrego winegretu. Na osobnym talerzu każdy z uczestników konsumpcji tworzy sobie swoją własną sałatkę polewając ją sobie obficie winegretem. Smacznego 

 

Komentowanie zostało wyłączone.