RSS
 

Sałatka z gruszką

06 lis

nowiści 044

Kolejna propozycja na sytą sałatkę na kolację bądź do pracy.

Składniki:

250 g ugotowanego makaronu kokardki

1 dobra, dojrzała, dość spora gruszka

3 duże jajka ugotowane na twardo

25 dkg mortadeli

1 biała część z małego pora

3 ogórki korniszony

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

2 łyżki majonezu

Sposób przyrządzenia:

Ugotowany i ostudzony makaron przełożyć do dużej miski, dodać pokrojone w drobną kostkę jajka i korniszony. Gruszkę obrać ze skórki i pokroić w dość grubą kostkę, taką żeby było ją czuć. Mortadelę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników. Pora kroimy w cienkie talarki i na sicie przelewamy wrzątkiem żeby stracił ostrość. Następnie przelewamy go jeszcze zimną wodą i dobrze odsączamy, po czym dorzucamy do miski z resztą składników. Dodajemy musztardę i majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu schładzamy w lodówce. 

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii A na śniadanie..., Makarony, sałatki

 

Komentowanie zostało wyłączone.